Il Seggiolo Schuifkinderstoel

In kinderdagverblijven is deze schuifkinderstoel onmisbaar in het gebruik. Bij integratie in het basisonderwijs is de schuifkinderstoel Il Seggiolo o.a. voor kinderen met een beperking overal inzetbaar bij de verschillende activiteten, De werkhoogte is binnen enkele seconden, zonder gereedschap aan te passen.

Een correcte zithouding in relatie tot het werkblad is essentieel. Het kind heeft een beter zicht op het werkmateriaal en is hierdoor meer gemotiveerd om de taak af te maken.

Het kind zit goed in evenwicht doordat de rug, heupen, knieën in de juiste stand optimaal gesteund worden. Vooral drukke kinderen zullen hierdoor eerder tot rust komen en de bezigheden meer geconcentreerd en langer kunnen volhouden,

Bij kinderen met het Syndroom van Down, die een lage spierspanning hebben, geeft de schuifkinderstoel door de correcte zithouding voldoende basis om de spierspanning in hun lijf goed te ervaren en op te bouwen. Hierdoor kunnen zij het langer volhouden om te werken

Met een korte schuifbeweging klikt de schuifkinderstoel precies in de gewenste stand op de hoogte die voor het kind nodig is. De stoel is verstelbaar in 8 posities. De rugleuning en zitting zitten aan elkaar vast en kan je verschuiven in elke gewenste hoogte. De voetenplank kan los op elke hoogte worden ingeschoven. Daarom is dit type kinderstoel ideaal voor de praktijksetting bij logopedie, kinderfysiotherapie en ergotherapie, waar de instelling veelvuldig gevarieerd dient te worden in verschillende hoogten.

In onderstaand document staan afbeeldingen met de kleuen waarin de stoel besteld kan worden. Ongeacht de kleurkeuze, blijft de structuur van hout zichtbaar. 

uit de volgende kleuren kunt u kiezen

Beige-bruin 

Beige-oranje

Beige

Beige-groen

Onderstaande plaatjes geven weer hoe de stoel is te gebruiken per leeftijd (is echter geen kleurkeuze)